Toto

Hasil Success Dragon 1H berkembang walaupun permainan menurun

Firma perkhidmatan permainan Success Dragon International Holdings Ltd berkata pendapatan untuk enam bulan hingga 30 September meningkat sebanyak 14.0 peratus tahun ke tahun, kepada hampir HKD50.5 juta (AS$6.5 juta). Itu walaupun terdapat penurunan 57.7 peratus dalam hasil daripada Result SDY penyediaan perkhidmatan berkaitan permainan di pasaran Macau, kata firma itu dalam pemfailan Isnin.

Syarikat tersenarai di Hong Kong itu berkata penyediaan perkhidmatan pengurusan operasi peralatan permainan elektronik di Macau menjana pendapatan kira-kira HKD17.8 juta dalam tempoh April hingga September, berbanding HKD42.0 juta setahun sebelumnya.

“Penurunan ini disebabkan terutamanya oleh persaingan sengit dalam pasaran permainan Macau yang dihadapi oleh kumpulan itu. Persaingan pasaran diburukkan lagi dengan penularan wabak Covid-19,” kata Success Dragon.

Syarikat itu juga berkata bahawa sekatan ke atas kapasiti perjudian di kasino Macau mewakili “berisiko tinggi” kepada aliran hasil kumpulan, kerana segmen itu menyumbang kira-kira 35.2 peratus daripada hasil seluruh kumpulan dalam Keluaran SDY tempoh tersebut. Walaupun terdapat langkah kawalan kos dalam operasinya di pasaran Macau, syarikat itu berkata segmen itu mencatatkan kerugian hampir HKD4.9 juta dalam tempoh pelaporan, berbanding kerugian HKD1.7 juta dalam tempoh tahun sebelumnya.

Success Dragon melaporkan kerugian bersih seluruh kumpulan sebanyak HKD6.1 juta untuk enam bulan berakhir 30 September, peningkatan pada kerugian HKD6.9 juta yang dicatatkan setahun lalu, menurut pemfailan Isnin.

Syarikat itu juga menyediakan perkhidmatan pinjaman wang di Hong Kong, dan – sejak Mac tahun ini – terlibat dalam pemprosesan pemprosesan karbon sarat emas dan penjualan emas dan logam berharga lain. Dalam tempoh enam bulan hingga 30 September, hasil yang dijana daripada segmen ini mencecah HKD29.6 juta, dengan keuntungan segmen kira-kira HKD243,000, menurut pemfailan Demo Slot pendapatan.

Syarikat itu berkata ia akan “mewujudkan barisan pengeluaran” di wilayah Yunnan, di tanah besar China, “untuk pengekstrakan emas dan logam berharga lain daripada karbon sarat emas.”

“Emas yang diekstrak dan logam berharga lain akan dijual kepada pembeli dan peniaga” di tanah besar China, tambahnya.