Toto

Suspek Pembunuhan Kedua Fremont Street Experience Dilaporkan Ditangkap

Suspek kedua ditahan pada hari Rabu berhubung kejadian tembakan maut pada 19 Jun di Fremont Street Experience (FSE), menurut laporan berita.

Raymond Renova, dalam foto GoFundMe
Raymond Renova, dalam foto GoFundMe, gambar di atas. Dia ditembak di data macau Fremont Street Experience dan kemudiannya meninggal dunia. Dua suspek telah didakwa. (Imej: GoFundMe)
Dia dikenali sebagai Fabian Carmona, 21. Dia ditikam semasa konfrontasi, dedah polis.

Carmona didakwa dengan pembunuhan terbuka, cubaan membunuh dan pembunuhan konspirasi , lapor KLAS , sebuah stesen TV tempatan. Dia didakwa memulakan pergaduhan yang akhirnya meningkat kepada tembakan, kata polis.

Raymond Renova , 23, cedera parah akibat tembakan di FSE. Dia dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti, dan kemudian meninggal dunia akibat kecederaannya. Seorang pemerhati yang tidak bersalah turut cedera. Lukanya tidak mengancam nyawa.

Carmona didakwa “melempar pukulan pertama,” kata dokumen mahkamah. Dia juga memijak mangsa, dakwa dokumen itu. Carmona ditahan minggu ini tanpa jaminan, kata KLAS .

Seorang hakim tempatan menandatangani waran untuk menangkap Carmona pada awal bulan Julai.

Penangkapan Sebelumnya
Suspek pertama yang ditahan kerana tembakan itu ialah Ruben Robles, yang ketika itu berusia 16 tahun. Dia menghadapi pembunuhan, percubaan membunuh, dan membawa senjata tersembunyi tanpa pertuduhan permit.

Renova bertengkar dengan Carmona dan Robles di kasino yang tidak Result SGP dinamakan, kata KLAS . Renova bekerja sebagai artis tatu dan tinggal di Las Vegas. Kristy Santacruz, ibu saudara Renova, memberitahu KLAS penembak itu melakukan “perbuatan pengecut.

“Ini adalah dua lelaki muda yang dipukul dan dipijak dan kemudian ditembak di muka,” kata Santacruz mengenai mangsa.

Renova dipuji oleh keluarga dan rakan-rakan. Pengumpul dana dalam talian mengumpul $5,771 .

“Beliau adalah anak lelaki, abang, bapa saudara dan sepupu yang penyayang yang benar-benar mendahului seluruh hidupnya sebelum ia terputus secara tragis akibat keganasan senjata api,” kata siaran GoFundMe. “Pembunuhannya tidak masuk akal dan telah meninggalkan keluarga kami dalam kitaran kesakitan seumur hidup.”

Lebih Keselamatan di FSE
Tembakan maut dan insiden keganasan lain di pusat bandar Las Vegas telah membawa kepada peningkatan langkah keselamatan di atau berhampiran FSE pada hujung minggu. Ia adalah pusat membeli-belah pejalan kaki yang popular di pusat bandar.

Orang ramai FSE kini perlu melalui pengesan logam, beg mereka diperiksa, dan ID mereka mesti disaring. Perlindungan baharu itu termasuk perintah berkurung Result Sidney hujung minggu terhad kepada mereka yang berumur di bawah 21 tahun.

Jabatan Polis Metropolitan Las Vegas (LVMPD) juga telah meningkatkan kehadirannya di dan sekitar pusat bandar Fremont Street pada hujung minggu. Lebih ramai pengawal keselamatan sedang berkuat kuasa di FSE juga.

Kehadiran polis yang meningkat di sekitar Jalan Fremont akan berterusan sepanjang musim panas, jika tidak lebih lama, KVVU, sebuah stesen TV tempatan, berkata. FSE mempunyai kebenaran untuk pemeriksaan keselamatan hingga November, tambah laporan itu.

Pegawai juga sedang mempertimbangkan untuk memperluaskan perintah berkurung bandar Las Vegas semasa ke atas kanak-kanak bawah umur, yang mengawal selia mereka yang berumur di bawah 18 tahun. Ia akan dinaikkan untuk memasukkan mereka antara 18 dan 20 jika digubal.